1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Rundvleestajine met groene olijven, wortelen en rijst

Rundvleestajine met groene olijven, wortelen en rijst

Door: 393amber1

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-02-2013

Ingrediënten


Dit heb je nodig:

500 gram rundvlees (stooflappen, sucadelappen, etc.);
2 uien;
ongeveer 250 gram groene ontpitte olijven;
1 teen knoflook;
2-3 wortelen;
(verse) thijm naar smaak;
1 blaadje laurier;
1 koffielepel paprikapoeder;
zout en peper naar smaak;
1 vleestomaat;
1 eetlepel tomatenpuree;
olie.


Rundvleestajine met groene olijven, worteltjes

en rijst

en rijst

Een heerlijk tajinegerecht, nu eens geserveerd op rijst (maar couscous kan natuurlijk ook

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zo maak je het:

Laat de ontpitte groene olijven 10 minuten blancheren.
Laat goed uitlekken.

Verhit 3 eetlepels (olijf-)olie in een pan en bak daarin het
in stukken gesneden rundvlees, de fijngehakte uien en
knoflook en de kruiden en specerijen in aan.

Vermeng 1/2 liter water met de geraspte tomaat en de
eetlepel tomatenpuree en voeg dat toe aan het vlees.
Breng aan de kook, deksel op de pan en laat zachtjes
koken.

Voeg op de helft van de kooktijd de in plakjes gesneden
geschrapte wortelen en de geblancheerde groene olijven
toe.
Breng weer aan de kook en laat zachtjes koken totdat alles
gaar is en de saus dik is ingekookt.

Kook witte (of andere) rijst zoals je dat gewend bent.
Bedek een tajine of een mooie schaal met de gekookte rijst
en schep daar het rundvleesgerecht met de groenten en
de saus overheen.
Dien heet op.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top