Witlofsalade
- 0-10 min.
- Geplaatst op 10-02-2013
Ingrediënten
3 struikjes witlof1 flinke friszure appel, bv jonagold
Halve rode paprika
250 gram belegen kaas
Halve eetlepel kappertjes
1 eetlepel verse bieslook fijngesneden
4 sprieten bieslook
Dressing
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel yoghurt
2 eetlepels sinaasappelsap
Mespunt kerrie
Halve theelepel verse tijm
Zout en peper
Bereidingswijze
Verwijder de lelijke blaadjes van de witlof.
Bewaar 12 mooie, blaadjes.
Snij de rest in fijne reepjes.
Appel in kleine stukjes, paprika in kleine stukjes..
Meng de gesneden witlof met kappertjes, paprika en appel.
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng door de salade.
Snij de kaas in kleine blokjes, meng de helft door de salade.
Schik op elk bord 3 blaadjes witlof als bloem, schep in midden als hart de salade. Bestrooi met blokjes kaas en fijngesneden bieslook.
Bron
Krant
Serveertip
Lekker met knapperig vers bruin brood en boerenboter.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties