Brownietaart met walnotenkruimeldeeg

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2013

Deel dit recept

Ingrediënten
275 gram + een beetje boter
350 gram 1 eetlepel + een beetje bloem
125 gram walnoten
275 gram suiker
zout
3 eieren
1 eidooier
250 gram pure chocolade
1 zakje vanillesuiker
poedersuiker om te bestrooien
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwam de oven voor op 175 grand.
Vet een springvorm (doorsnede 26 cm) in met boter en bestuif met een beetje bloem.
Hak de walnoten grof.
Meng 150 gram bloem, 75 gram suiker en een snufje zout in een kom.
Smelt 125 gram boter op laag vuur.
Giet meteen bij het bloemmengselen kneed met de deeghaken van een handmixer.
Kneed er 1 eidooier door en kneed kort met de handen verder tot een kruimeldeeg.
Bestrooi met 1 eetlepel bloem en schud goed door.
Voeg de gehakte walnoten erdoor.
Breek de chocolade in stukjes en smelt met 150 gram boter in blokjes au bain marie.
laat circa 10 minuten afkoelen.
Meng 200 gram bloem, 200 gram suiker, de vanillesuiker en een snufje zout in een kom.
Voeg 3 eieren en de chocolade-botermassa toe en meng met de handmixer tot een glad beslag.
doe het beslag in de springvorm.
Strooi het kruimeldeeg erover en verkruimel het daarbij grof tussen je vingers.
Bak circa 40 minuten in de oven.
Laat afkoelen.
Bestrooi met poedersuiker.

Bron

Koken en genieten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten