Brownietaart met walnotenkruimeldeeg
- Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 10-02-2013
Bereidingswijze
Verwam de oven voor op 175 grand.
Vet een springvorm (doorsnede 26 cm) in met boter en bestuif met een beetje bloem.
Hak de walnoten grof.
Meng 150 gram bloem, 75 gram suiker en een snufje zout in een kom.
Smelt 125 gram boter op laag vuur.
Giet meteen bij het bloemmengselen kneed met de deeghaken van een handmixer.
Kneed er 1 eidooier door en kneed kort met de handen verder tot een kruimeldeeg.
Bestrooi met 1 eetlepel bloem en schud goed door.
Voeg de gehakte walnoten erdoor.
Breek de chocolade in stukjes en smelt met 150 gram boter in blokjes au bain marie.
laat circa 10 minuten afkoelen.
Meng 200 gram bloem, 200 gram suiker, de vanillesuiker en een snufje zout in een kom.
Voeg 3 eieren en de chocolade-botermassa toe en meng met de handmixer tot een glad beslag.
doe het beslag in de springvorm.
Strooi het kruimeldeeg erover en verkruimel het daarbij grof tussen je vingers.
Bak circa 40 minuten in de oven.
Laat afkoelen.
Bestrooi met poedersuiker.
Bron
Koken en genieten
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties