Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Pastinaak-notentaart met anijs

Pastinaak-notentaart met anijs

Door: Roosje1299

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-02-2013

Ingrediënten


1 sinaasappel
40 gram macadamianoten
60 gram hazelnoten
125 gram roomboter
200 gram suiker
2 eieren
150 gram geraspte pastinaak
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 tl Chinees 5-kruidenpoeder
100 gram roomkaas naturel
150 gram gestampte muisjes
honing
ingevette springvorm (24 cm)


Verder heb je nodig


Oven
keukenmachine/handmixer
ingevette springvorm (24 cm)

Pastinaak-notentaart met anijs
Pastinaak-notentaart met anijs
Pastinaak-notentaart met anijs
Pastinaak-notentaart met anijs
Pastinaak-notentaart met anijs
Pastinaak-notentaart met anijs

Lekkere taart voor in de winter met een kop warme chocolade.

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Verwarm de oven voor op 160 graden
-Hak 30 gram hazelnoten en de macadamia fijn
-Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil (alleen het oranje laagje) en pers de vrucht uit

Bereidingswijze

Klop in een kom met de handmixer of in de Keukenmachine de roomboter met de suiker tot een romige crème. Klop de eieren er een voor een door. Schep met een houten lepel de pastinaak, het mengsel van noten, sinaasappelrasp en -sap door de botercrème. Meng het bakmeel met het kruidenpoeder en 1/2 theelepel zout door de botercrème en spatel het tot een luchtig beslag. Schep het beslag in de ingevette springvorm en bak de taart ongeveer 75 minuten goudbruin en gaar. Controleer de gaarheid met een sateprikker, als deze er schoon uitkomt dan is de taart gaar. Laat de taart 5 minuten rusten. Verwijder de vorm en laat de taart nog 15 minuten afkoelen.
Rooster in een droge koekenpan de resterende 30 gram hazelnoten goudbruin en hak ze grof. Roer de roomkaas met de gestampte muisjes glad. Strijk het anijsglazuur over de afgekoelde taart, bestrooi met de geroosterde hazelnoten en druppel er wat honing over.
EETSMAKELIJK!!!!

Bron

Buitenleven



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Roosje1299
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top