Filet mignon

  • Frans,
  • 0-10 min.

Dit recept heb ik gekregen van een Franse kok.

Deel dit recept

Ingrediënten
150 gr tournedo
20 gr roomboter
½ dl room
½ dl runderbouillon (vers)
½ dl cognac (bij voorkeur Franse cognac van het merk Napoleon)
1½ theelepel dijon mosterd
worchestershire saus
peper
zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 597,19 kcal
Koolhydraten 5,01 g
Eiwitten 34,64 g
Vetten 36,18 g

Bereidingswijze

Doe boter in een koekepan of hapjespan en laat het goed smelten en zeer heet worden. Voeg het vlees toe en schroei het aan beide kanten dicht. Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en leg het op een bord. Bestrooi het met versgemalen peper en zout uit de molen. Doe de mosterd in de pan en roer het met een houten lepel goed door de jus heen. Voeg de bouillon toe en laat het tot een ¾ deel inkoken. Voeg de room toe. Breng op smaak met enkele druppels worchestersire saus. Roer het geheel goed met een houten lepel door elkaar. Leg het vlees terug in de pan. Verwarm de cognac in een pan en steek het aan. Schenk de cognac over het vlees. Direct serveren.

Bron

Franse kok

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

richard43 avatar
richard43

Doorsturen

Home Recepten