1. Home
  2. Recepten
  3. Chocoladetrifle met frambozen

Chocoladetrifle met frambozen

Door: foekje1

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-02-2013

Ingrediënten 6 personen


100 gr. 70 pure chocolade, 125 gr. frambozen (diepvries), frambozenjam, cognac,2,5 dl slagroom,cake,2 eieren, geroosterde amandelen, 50 gr. bruine basterdsuiker,1 el kristal suiker


Verder heb je nodig


Lage schaal

Chocoladetrifle met frambozen
Chocoladetrifle met frambozen

Dit recept stond op de kaart in ons restaurant van vroeger. Het behoorde tot de toppers. Ik heb toen boerenmeisjes gebruikt, maar omdat ik die niet voorradig had heb ik frambozen gebruikt.In plaats van cognac kun je ook sherry of vruchtensap gebruiken.Gemaakt met behulp van de nieuwe keukenmachine.
De hoeveelheden cake e.a. hangt af van de grootte van de schaal.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eieren splitsen. Het eiwit stijf kloppen, de slagroom stijf kloppen. De chocolade au bain marie laten smelten. De cake in plakken snijden en besmeren met frambozenjam.

Bereidingswijze

De eidooiers met bruine basterdsuiker door de chocolade roeren.De helft(!!!) van de slagroom erdoor spatelen. Lage schaal invetten met boter, de cake over de bodem verdelen, besprekelen met cognac of alternatief. De frambozen over de cake verdelen, de chocolademousse hierop scheppen. In koelkast een uurtje laten opstijven. Bij de uifgigte geroosterde amandelen over de mousse strooien.De trifle in porties verdelen en op bordje plaatsen.

Serveertip

Serveren metde rest van de slagroom en evt. nog een vanillesausje.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van foekje1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top