Geplet buikspek
- Engels,
- > 120 min.
Kerf het zwoerd in.Smeer de andere kant in met olijfolie en peper zout.Snij de 2 bollen knoflook doormidden en leg de 4 stukken met de snijkant naar boven in een ovenschaal.Flink wat thijm erover.Leg het buikspek met het zwoerd naar boven erop,voeg witte wijn toe.Doe dit in de oven, 1,5 uur 180 graden, bedekt met alufolie.Haal daarna de folie eraf, bedruip het vlees en nogmaals 1,5 uur in de oven. En nu komt de truc,leg het buikspek in een schone schaal, even laten afkoelen, en leg er een andere schaalplaat op met flink wat gewicht (blikken of zo).Nachtje in de koelkast laten rusten.
Deglaceer de ovenschaal ( met de knoflook en thijm) met witte wijn voor de saus en zeef het geheel.
De volgende dag is het vlees egaal geplet en kan je er mooie vierkantjes van snijden.Doe deze weer in de oven op 250 graden voor zo`n 15 minuten of minder om het zwoerd krokant te maken.Serveer met de heerlijke saus.
De foto`s zijn van een site maar het ziet er echt zo uit.
Zo mooi,beste buikspek eveâhr
Bereidingswijze
Oven
nachtje koelkast
Grillen in oven
Bron
http://www.carnivoreandvegetarian.com/2011/09/crispy-pork-belly-gordon-ramsa
Serveertip
Een leuk recept om buikspek "sjiek" te serveren,zie foto`s
Van Gordon Ramsay