Pan­piz­za pe­pe­ro­ni

  • 60-120 min.
  • Pan­piz­za pe­pe­ro­ni

    Pan­piz­za pe­pe­ro­ni

    Pan­piz­za pe­pe­ro­ni

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g bloem
1 zakje gist (3 x 7 g)
1 groene paprika, schoongemaakt
2 el olijfolie
1/2 pakje tomatensaus (tomato frito, a 350 g)
2 rode uien, in dunne ringen
1 pakje chorizo pamplona (worst, 125 g)
2 bollen mozzarella (kaas, a 125 g), in plakken
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pan­piz­za pe­pe­ro­ni
Bron:
Allerhande 2 2013
Specificaties

type gerecht hoofdgerecht
aantal personen 4 personen
bereidingstijd 25 min , voorbereiden 20 min , wachten 90 min

Ingrediënten

500 g bloem
1 zakje gist (3 x 7 g)
1 groene paprika, schoongemaakt
2 el olijfolie
1/2 pakje tomatensaus (tomato frito, a 350 g)
2 rode uien, in dunne ringen
1 pakje chorizo pamplona (worst, 125 g)
2 bollen mozzarella (kaas, a 125 g), in plakken

bestellen
Materialen

bakpapier

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie:
860 kcal
Eiwit:
35 g
Vet:
35 g
Koolhydraten:
99 g

Type

culinair, hartige taarten, italiaans, vlees, amerikaans
Voorbereiden

1. Meng in een ruime kom de bloem met de gist en een mespunt zout. Voeg 250 ml lauw water in 5 delen toe en kneed met uw handen in 8 min. tot een soepel deeg. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur en 30 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek.

Bereidingswijze

2. Verwarm de oven voor op 230 ºC. Snijd de paprika in dunne ringen. Vet een koekenpan met een doorsnee van 28 cm in met 1 el olie. Haal het deeg uit de kom en kneed kort. Verdeel in 2 gelijke porties, leg 1 deel in de pan en duw met de hand naar buiten tot de bodem bedekt is.
3. Verdeel de helft van de tomato frito erover, laat een 1/2 cm van de rand vrij. Beleg met 1 ui, de helft van de paprika, de helft van de chorizo en 1 bol mozzarella.
4. Bak de pizza 5 min. op middelhoog vuur in de pan tot de bodem goudbruin en krokant is. Controleer regelmatig. Laat op een met bakpapier beklede bakplaat glijden en maak zo nog een pizza. Zet de pizza′s naast elkaar ca. 25 min. in de oven. Past dat niet, zet ze dan boven elkaar en wissel halverwege de baktijd om. Halveer de pizza′s en serveer direct in bijvoorbeeld een mooie quicheschaal. Lekker met een caesarsalade.

Bron

allerhande

Serveertip


U kunt de pizza beleggen met alles wat u lekker vindt. Bijv. plakjes achterham, champignons in plakjes en artisjokken in kwarten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

erikahz avatar
erikahz

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten