Panpizza peperoni
- 60-120 min.
Voorbereiding
Panpizza peperoni
Bron:
Allerhande 2 2013
Specificaties
type gerecht hoofdgerecht
aantal personen 4 personen
bereidingstijd 25 min , voorbereiden 20 min , wachten 90 min
Ingrediënten
500 g bloem
1 zakje gist (3 x 7 g)
1 groene paprika, schoongemaakt
2 el olijfolie
1/2 pakje tomatensaus (tomato frito, a 350 g)
2 rode uien, in dunne ringen
1 pakje chorizo pamplona (worst, 125 g)
2 bollen mozzarella (kaas, a 125 g), in plakken
bestellen
Materialen
bakpapier
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
860 kcal
Eiwit:
35 g
Vet:
35 g
Koolhydraten:
99 g
Type
culinair, hartige taarten, italiaans, vlees, amerikaans
Voorbereiden
1. Meng in een ruime kom de bloem met de gist en een mespunt zout. Voeg 250 ml lauw water in 5 delen toe en kneed met uw handen in 8 min. tot een soepel deeg. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur en 30 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Bereidingswijze
2. Verwarm de oven voor op 230 ºC. Snijd de paprika in dunne ringen. Vet een koekenpan met een doorsnee van 28 cm in met 1 el olie. Haal het deeg uit de kom en kneed kort. Verdeel in 2 gelijke porties, leg 1 deel in de pan en duw met de hand naar buiten tot de bodem bedekt is.
3. Verdeel de helft van de tomato frito erover, laat een 1/2 cm van de rand vrij. Beleg met 1 ui, de helft van de paprika, de helft van de chorizo en 1 bol mozzarella.
4. Bak de pizza 5 min. op middelhoog vuur in de pan tot de bodem goudbruin en krokant is. Controleer regelmatig. Laat op een met bakpapier beklede bakplaat glijden en maak zo nog een pizza. Zet de pizza′s naast elkaar ca. 25 min. in de oven. Past dat niet, zet ze dan boven elkaar en wissel halverwege de baktijd om. Halveer de pizza′s en serveer direct in bijvoorbeeld een mooie quicheschaal. Lekker met een caesarsalade.
Bron
allerhande
Serveertip
U kunt de pizza beleggen met alles wat u lekker vindt. Bijv. plakjes achterham, champignons in plakjes en artisjokken in kwarten.