Win­ter­sa­la­de met zalm

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2013
  • Win­ter­sa­la­de met zalm

    Win­ter­sa­la­de met zalm

    Win­ter­sa­la­de met zalm

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


300 g winterpeen, geschild
1 pastinaak (zak 3 stuks), geschild
1 kropsla, blaadjes losgehaald
2 rode uien, in dunne ringen
1 bakje walnoten (60 g), grofgehakt
2 avocado`s, eetrijp
2 limoenen, schoongeboend
3 el mayonaise
3 el olijfolie
1 bakje munt (15 g), alleen de blaadjes
300 g zalmfilet
1 brood (boule beurre), gesneden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


1. Snijd de peen en pastinaak in plakken van 1 cm. Kook de groenten in water met zout in 5 min. beetgaar. Doe in een vergiet, spoel koud onder stromend water en houd apart. Scheur de slablaadjes in kleine stukjes. Doe in een vergiet en spoel af. Laat uitlekken en meng met de ui, walnoten en groenten en verdeel over de schaal.
2. Snijd de avocado`s overlangs doormidden. Verwijder de pitten. Schil de helften en snijd het vruchtvlees in plakken. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Sprenkel het sap van 1 limoen over de avocado. Doe de rest van het sap en het rasp samen met de mayonaise, 2 el olie, de munt, peper en zout in een bakje. Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing.
3. Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de zalm in 4 min. bijna gaar. Keer halverwege. Druppel de dressing over de salade, breek de zalm in stukken en verdeel deze met de avocado erover. Serveer met het brood.

Bron

allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten