1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Pittig Portugees kippetje

Pittig Portugees kippetje

Door: Fressnapf

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-02-2013

Ingrediënten 4 personen


1 hele kip in stukken
50 g spekreepjes
1,5 dl droge witte wijn
250 g blokjes tomaat (blik)
250 g wortelen, in blokjes
250 g paprika (diverse kleuren), in blokjes
250 g courgette, in blokjes
1 rood Spaans pepertje
1 knoflookteentje
geperst sap van 1 limoen
1/2 dl olijfolie
1 el kipkruiden


Verder heb je nodig


Braadpan

Pittig Portugees kippetje
Pittig Portugees kippetje

Kip op zijn Portugees en dus een complete en gezonde maaltijd. Erg lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de pitjes uit het pepertje en snijd het pepertje heel fijn. Meng het pepertje met twee lepels olijfolie, de uitgeperste knoflook, 1 eetlepel kipkruiden en het limoensap. Voeg naar smaak peper toe. Verdeel de marinade over de kip en laat het geheel in de koelkast minimaal 2 uur intrekken. Verhit drie eetlepels olijfolie en bak de kip hierin een paar minuten. Haal de stukken uit de pan en houd ze apart. Doe de resterende olie in dezelfde pan. Bak hierin de spekreepjes en fruit de wortel, paprika en courgette. Doe er de stukken kip bij en blus af met de witte wijn. Voeg de tomaten toe en laat het geheel drie kwartier zachtjes garen.

Bron

Receptenkaartje Keurslager (aangepast)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top