Pittig Portugees kippetje

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-02-2013
  • Pittig Portugees kippetje

    Pittig Portugees kippetje

    Pittig Portugees kippetje

Kip op zijn Portugees en dus een complete en gezonde maaltijd. Erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 hele kip in stukken
50 g spekreepjes
1,5 dl droge witte wijn
250 g blokjes tomaat (blik)
250 g wortelen, in blokjes
250 g paprika (diverse kleuren), in blokjes
250 g courgette, in blokjes
1 rood Spaans pepertje
1 knoflookteentje
geperst sap van 1 limoen
1/2 dl olijfolie
1 el kipkruiden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Bereidingswijze

Haal de pitjes uit het pepertje en snijd het pepertje heel fijn. Meng het pepertje met twee lepels olijfolie, de uitgeperste knoflook, 1 eetlepel kipkruiden en het limoensap. Voeg naar smaak peper toe. Verdeel de marinade over de kip en laat het geheel in de koelkast minimaal 2 uur intrekken. Verhit drie eetlepels olijfolie en bak de kip hierin een paar minuten. Haal de stukken uit de pan en houd ze apart. Doe de resterende olie in dezelfde pan. Bak hierin de spekreepjes en fruit de wortel, paprika en courgette. Doe er de stukken kip bij en blus af met de witte wijn. Voeg de tomaten toe en laat het geheel drie kwartier zachtjes garen.

Bron

Receptenkaartje Keurslager (aangepast)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten