New York chee­se­ca­ke

  • Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-02-2013
  • New York chee­se­ca­ke

    New York chee­se­ca­ke

    New York chee­se­ca­ke


Voedingswaarden (per stuk)

Energie:
525 kcal
Eiwit:
9 g
Vet:
36 g
Koolhydraten:
40 g

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
15 digestive koekjes (rol 400 g)of bastogne
125 g boter op kamertemperatuur
3 bakjes roomkaas (a 185 g)
2 bakjes ricotta (verse kaas, a 250 g)
300 g witte basterdsuiker
50 g bloem
1/2 tl kaneel
1 beker crème fraîche (200 ml)
2 tl vanille aroma (flesje 38 ml)
3 eieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en voeg de boter toe terwijl de machine draait. Bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en maak een opstaande rand van 4 cm. Druk aan. Bak de bodem 10 min. in de oven.
2. Klop de roomkaas en ricotta in een kom met een mixer in 1 min. glad. Voeg de suiker, bloem, kaneel, crème fraîche en vanille toe en mix glad. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
3. Schenk de vulling op de koekbodem en bak de taart ca. 1 uur en 20 min. iets onder het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de taart in de oven 2 uur afkoelen. Laat buiten de oven in nog 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast.

Bron

allerhande

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten