-500 gr. kip ( poten, bouten, dijen);
-125 gr. mager gerookte spekjes;
-1 pot van 350 gr. calve pindakaas;
-3 takjes selderij;
-1 tomaat;
-1 flinke uit;
-6 piment korrels;
- 2/3 maggi blokjes;
-2 laurierblaadjes;
-1madame jeanette peper;
-1,7 ltr. water;
-gekookte witte rijst;
Soeppan, snijplank en snijmessen
Een heerlijke smaakvolle onder surinamers populaire maaltijdsoep die traditioneel met rijst of met tomtom ( bananeballetjes) gegeten wordt.
-kip wassen met beetje azijn, afspoelen en droog deppen;
-uitje snipperen;
-tomaat in stukjes snijden;
-2 takjes selderij fijn snijden;
-Beetje olie in de pan en hierin ui met tomaat fruiten;
-kip en spekjes toevoegen en 5 minuten bakken op niet te hoog vuur;
- water toevoegen;
-hieraan ook pimentkorrels, laurierblaadjes en maggiblokjes toevoegen;
-water aan de kook brengen, vuur temperen en 40 minuten zachtjes laten pruttelen;
-gedeeltje bouillion uit de pan in een kom scheppen en hierin de pindakaas oplossen;
-opgeloste pindakaas in de pan doen en aan de kook brengen;
-vuur weer temperen en kip uit de pan halen en kip van de botten snijden;
-gesneden kip terug in de pan doen samen met laatste takje selderij ( selderij eerst fijn snijden);
-madame jeanette peper in de pan leggen en zorg dat deze niet stuk gaat!!
-na 10 min. is je pindasoep klaar!!
Serveer je soep in soepborden of kommen met daarin 2 a 3 eetl. gekookte witte rijst
Combinatie familierecept, internet en persoonlijke voorkeur
Leetje34 04-03-2015
Heerlijke soep en makkelijk te maken!!!
Heb alleen 2 madam jeanette gebruikt en in een koffiefilterzakje (dichtgeniet) zodat je pitjes niet in de soep komen :-)