1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Pindasoep

Pindasoep

  • Surinaams, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-02-2013

Ingrediënten 6 personen


-500 gr. kip ( poten, bouten, dijen);
-125 gr. mager gerookte spekjes;
-1 pot van 350 gr. calve pindakaas;
-3 takjes selderij;
-1 tomaat;
-1 flinke uit;
-6 piment korrels;
- 2/3 maggi blokjes;
-2 laurierblaadjes;
-1madame jeanette peper;
-1,7 ltr. water;
-gekookte witte rijst;


Verder heb je nodig


Soeppan, snijplank en snijmessen


Een heerlijke smaakvolle onder surinamers populaire maaltijdsoep die traditioneel met rijst of met tomtom ( bananeballetjes) gegeten wordt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-kip wassen met beetje azijn, afspoelen en droog deppen;
-uitje snipperen;
-tomaat in stukjes snijden;
-2 takjes selderij fijn snijden;

Bereidingswijze

-Beetje olie in de pan en hierin ui met tomaat fruiten;
-kip en spekjes toevoegen en 5 minuten bakken op niet te hoog vuur;
- water toevoegen;
-hieraan ook pimentkorrels, laurierblaadjes en maggiblokjes toevoegen;
-water aan de kook brengen, vuur temperen en 40 minuten zachtjes laten pruttelen;
-gedeeltje bouillion uit de pan in een kom scheppen en hierin de pindakaas oplossen;
-opgeloste pindakaas in de pan doen en aan de kook brengen;
-vuur weer temperen en kip uit de pan halen en kip van de botten snijden;
-gesneden kip terug in de pan doen samen met laatste takje selderij ( selderij eerst fijn snijden);
-madame jeanette peper in de pan leggen en zorg dat deze niet stuk gaat!!
-na 10 min. is je pindasoep klaar!!

Serveertip

Serveer je soep in soepborden of kommen met daarin 2 a 3 eetl. gekookte witte rijst

Bron

Combinatie familierecept, internet en persoonlijke voorkeur



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cromei


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cromei
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top