Mijn eigen sappige gehaktballen bomvol smaken

  • Multi-cultureel,
  • 20-30 min.
  • Mijn eigen sappige gehaktballen bomvol smaken

    Mijn eigen sappige gehaktballen bomvol smaken

    Mijn eigen sappige gehaktballen bomvol smaken

Wat is er nou lekkerder dan een TOP balletje. Dit is een eigen creatie die altijd lof krijgt van eters bij ons. Je kunt hem zo eten of op brood en bij stamppotten met een kuiltje jus. Vooral niet weggooien de saus want die is overheerlijk! Probeer hem zelf maar en ik hoor het wel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr HOH gehakt
4 el paneermeel
3 uien gesnipperd
1 sjalot fijn
Zeezout
Zwarte peper
3 teentjes knoflook fijn
2 el verse peterselie gesnipperd
2 t kerriepoeder
1 el ketjap manis
2 knoflookteentjes, fijn
1 t nootmuskaat
2 el Franse mosterd
1 t djinten
50 gr boter
2 el olijfolie
1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan

Bereidingswijze

Echt een heerlijk balletje. Kneed het gehakt, voeg de kruiden, ui en knoflook. Paneermeel en ei toe en meng goed door elkaar. Draai er 4 ballen van ad 125 gr. per stuk, of 5 van 100 gr. P.P. Doe de boter en olijfolie in een pan (dat spat niet) en braad ze rondom in 20 minuten bruin. Heerlijk bij stamppotten, aardappelen en groenten of op brood. Giet er wat van die lekkere jus over. Zo`n pittig balletje is echt de moeite waard.

Serveertip

Lekker bij boerenkool, hutspot, bloemkool, broccoli, spruitjes met een kuiltje jus, op brood of zomaar. Lekker genieten van dit ietwat pittige balletje. Strooi er desnoods wat Parmezaanse kaas over.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten