Sticky Fingers
- Borrelhapje
- 10-20 min.
Ingrediënten 8 personen
pakje bladerdeeg1 ei
2 teentjes knoflook
sesamzaad
Voor de sticky dips:
dip 1: Roomkaas met kruiden
dip 2: 100 gr stroop, gemengd met 2 tenen knoflook, 1 eetlepel azijn, eetlepel sambal, theelepel 5 spice, zout, peper.
Dippings: fijngesneden ham, bosui, geruld gehakt, geroosterde zonnepitten, tomaat in kleine blokjes met koriander, geraspte kaas, etc.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. klop het ei met knoflook peper en zout,
Snijdt de bladerdeegvellen in 4 repen en bestrijk ze met het mengsel. Bestrooi met sesamzaad.
Bereidingswijze
Bak de bladerdeegrepen 25 minuten in de oven.
meng de stroop met azijn, knoflook, sambal, 5 spice en doe in een schaaltje. Doe de roomkaas in een schaaltje.
Vul andere schaaltjes met geraspte kaas, hamflinters, miniblokjes tomaat met koriander, gefruite uitjes en wat je maar lekker vindt.
Serveertip
Serveer de gebakken knapperige fingers met de twee sticky dingen (roomkaas en stroopmengsel) en dipings naar keus. Doop de fingers eerst in de roomkaas of de stroop, en dan in de dippings.