Zuurkoolschotel gekruid met spek en rookworst
- Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 09-02-2013
Deze was echt om te smullen en daarom deel ik het recept. Zuurkoolstamppot net ietsje anders, iets pittig en ook wat zoet door de lekkere honingmosterd en daarom was het ook gelijk op ! Probeer hem zelf maar eens en hoop dat jullie net zo smullen als wij er van hebben gesmuld.
Ingrediënten 2 personen
500 gr zuurkool naturel500 gr kruimige aardappels
5 jeneverbessen gekneusd
2 kruidnagels gekneusd
Mespuntje djinten
200 ml water
100 ml droge witte wijn
1 el groentenbouillonpoeder
1 ½ t Zeezout
1 stuk zuurkoolspek zonder zwoerd
1 verse slagersrookworst
Honingmosterd (zoet)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 691,50 kcal |
Koolhydraten | 57,61 g |
Eiwitten | 28,83 g |
Vetten | 31,89 g |
Benodigdheden
2x kookpanBereidingswijze
Echt vreselijk lekker deze zuurkool. Schil de aardappels, snij in partjes, doe in een kookpan, doe er water op met de groentenbouillon en wat zeezout. Voeg de zuurkool toe. Voeg de kruidnagel en jeneverbessen toe. Glas witte wijn erbij en kook 25 minuten. Neem een andere pan, doe daar de rookworst en het spek in. Laat in 25 minuten warm worden op zo`n 80 graden C. NIET koken ! Giet de zuurkool af, maak er stamppot van met een mixer of stamper. Snij het spek en de worst in plakjes en serveer dit erbij met een lik zoete honingmosterd. Smullen maar, echt heel lekker!
Laatste reacties
wij houden van zuurkool op velerlei manieren gemaakt. dit is echt superlekker.