Zuurkoolschotel gekruid met spek en rookworst

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2013
  • Zuurkoolschotel gekruid met spek en rookworst

    Zuurkoolschotel gekruid met spek en rookworst

    Zuurkoolschotel gekruid met spek en rookworst

  • Zuurkoolschotel gekruid met spek en rookworst

    Zuurkoolschotel gekruid met spek en rookworst

    Zuurkoolschotel gekruid met spek en rookworst

Deze was echt om te smullen en daarom deel ik het recept. Zuurkoolstamppot net ietsje anders, iets pittig en ook wat zoet door de lekkere honingmosterd en daarom was het ook gelijk op ! Probeer hem zelf maar eens en hoop dat jullie net zo smullen als wij er van hebben gesmuld.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gr zuurkool naturel
500 gr kruimige aardappels
5 jeneverbessen gekneusd
2 kruidnagels gekneusd
Mespuntje djinten
200 ml water
100 ml droge witte wijn
1 el groentenbouillonpoeder
1 ½ t Zeezout
1 stuk zuurkoolspek zonder zwoerd
1 verse slagersrookworst
Honingmosterd (zoet)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 691,50 kcal
Koolhydraten 57,61 g
Eiwitten 28,83 g
Vetten 31,89 g
Benodigdheden
2x kookpan

Bereidingswijze

Echt vreselijk lekker deze zuurkool. Schil de aardappels, snij in partjes, doe in een kookpan, doe er water op met de groentenbouillon en wat zeezout. Voeg de zuurkool toe. Voeg de kruidnagel en jeneverbessen toe. Glas witte wijn erbij en kook 25 minuten. Neem een andere pan, doe daar de rookworst en het spek in. Laat in 25 minuten warm worden op zo`n 80 graden C. NIET koken ! Giet de zuurkool af, maak er stamppot van met een mixer of stamper. Snij het spek en de worst in plakjes en serveer dit erbij met een lik zoete honingmosterd. Smullen maar, echt heel lekker!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

zoetmusje avatar
zoetmusje 15-09-2013

wij houden van zuurkool op velerlei manieren gemaakt. dit is echt superlekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten