Kletskoppen
- Belgisch,
- 0-10 min.
Heerlijke koekjes waar je de boter in proeft
Ingrediënten
150 g bruine suiker75 g bloem
75 g amandelpoeder
75 g boter
2 el water
1 mespuntje maagzout (eventueel)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180ºC. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Vermeng de suiker met het amandelpoeder, de bloem en het maagzout. Roer alles door de zachte boter.
Verdeel het deegje in mini bolletjes. Leg ze op een vel bakpapier op de bakplaat en druk ze zo dun mogelijk uit. Leg ze op voldoende afstand van elkaar: het deegje zal een beetje uitlopen.
Bak 5 tot 7 minuten, in het midden van de oven, of tot de koekjes mooi goudbruin zijn.
Haal ze meteen van het bakpapier en laat ze afkoelen op een rooster.
Serveer met ijs, of geniet ervan bij een kopje koffie.
Bron
Libelle