Pastaschelpen
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Een Italiaans gerecht dat je bijblijft.
Ingrediënten 2 personen
250 gr. pastaschelpenpuree van een halve pompoen
75 gr. quorn
2 el roti
wat paprika in blokjes
wat gebakken plakjes champignons
wat cherry tomaatjes in plakjes
bakje mozzarella pareltjes
Benodigdheden
ovenschaalVoorbereiding
Kook de schelpen 10 min. dus een beetje krap. Verwarm de oven voor op 180 gr.
Bereidingswijze
Spoel de schelpen af met koud water. Laat ze uitlekken. Vul de schelpen met puree, paprika, tomaat en champignon. Dek af met een pareltje mozzarella. Vul de schaal met schelpen dicht tegen elkaar.
Plaats de schaal 30/35 min. in de oven. Maak in tussen een tomaten- of een kaassaus.
Bron
variant
Serveertip
Ik serveer de saus apart. De saus kun je ook over de schelpen gieten en dan nog 5 min. in de oven. Als voorgerecht zet je 4 schelpen op een bordje met een groene salade.