Gevulde kipfilet

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-02-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets
125 gram mozzarella
4 plakken parmaham
8 blaadjes basilicum
zout en peper
1 eetlepel olie
2 eetlepels boter
300 gram macaroni
1 ui
250 gram spinazie
1 eetlepel creme fraiche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cocktailprikkers

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden.
Pel en snipper de ui.
Was de spinazie en laat goed uitlekken.Snij de spinazie wat kleiner.

Bereidingswijze

Snij de kipfilets over de lengte in met een scherp mes.Snij de mozzarella in 8 plakken.Vul elke filet met een plak ham,2 plakken mozzarella en 2 blaadjes basilicum.Prik de kipfilets dicht met een cocktailprikker en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit de olie en 1 eetl.boter in een pan en bak de kipfilets ca.2 min.aan beide kanten aan.Leg ze in een ovenschaal en zet die ca.20 min.in de hete oven.
Kook de macaroni beetgaar in water met wat zout.Verhit 1 eetl.boter in een pan en fruit de ui ca.2 min.Voeg de spinazie toe en stoof ca. 2 min.Breng op smaak met zout en peper.
Giet de macaroni af en laat uitlekken.Meng de pasta door de creme fraiche en de spinazie.Breng op smaak met zout en peper.

Bron

Foodies

Serveertip

Verdeel het macaronimengsel over de borden.
Neem de kipfilets uit de oven,snij ze in plakken en serveer bij de macaroni.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten