Pilaf
- Arabisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 08-02-2013
Heerlijke zoet/pittige Pilaf
Ingrediënten 3 personen
1 pond nasivlees of kipfilet2 grote uien
1 klein flesje ketjap manis
1 blikje tomatenpuree
1 theelepeltje sambal
1 pak rijst
1 groot blik perziken
olie of boter
Bereidingswijze
Snij vlees in kleine stukjes en bak deze in de olie of boter lichtbruin. snij de ui in kleine blokjes en bak deze ongeveer 5 min. met het vlees mee.... Zet ondertussen de rijst op! Doe het theelepeltje sambal bij het vlees en uien en bak deze ongeveer twee minuten mee voor je er de tomatenpuree bij doet. Roer dit alles even lekker door elkaar en doe er dan de ketjap manis bij. In het oorspronkelijke recept staat een volledig klein flesje, ik vind dit wat veel dus ik doe altijd drie kwart. Laat dit alles even lekker een minuut of 10 sudderen. Snij ondertussen de perziken in stukjes van ongeveer 1 cm. Als de rijst klaar is en afgegoten (ik spoel hem dan nog even na met warm water als hij in de vergiet zit)doe je perziken door het vlees mengsel. De Pilav is klaar.
Bron
Via een vriendin van mijn moeder al jaren in de familie :-)
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties