Portugese Rijst
- Portugees, Bijgerecht
- 10-20 min.
Tijdens mijn vakanties in Portugal kreeg ik bij het eten vaak Rijst met stukjes wortel erdoorheen, na een klein beetje navraag en wat experimenteren heb ik dit een beetje als recept gemaakt!
Ingrediënten
Rijst ( Hoeveelheid naar wens )Wortel ( Hoeveelheid naar wens )
Halve theelepel Peper
Halve theelepel Zoetstof
Halve theelepel Aromat
1 Theelepel Vegeta
1 Pot Rundvleesbouillon
1 Theelepel Provencaalse Kruiden
( Ik gebruik Aromat en Vegeta, omdat ik dit een kleine toevoeging vind op elkaar;) en Provencaalse Kruiden? Tsja, dat is een afwijking van mij! Vind ik eigenlijk overal lekker bij! )
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 774,60 kcal |
Koolhydraten | 163,48 g |
Eiwitten | 19,05 g |
Vetten | 3,98 g |
Voorbereiding
Rasp worteltjes, hoeveelheid naar smaak
Bereidingswijze
1. Doe de rundvleesbouillon in een pan zonder de stukjes vlees in de pot
2. Doe alle andere ingrediënten ook in de pan, alles naar smaak!
3. Doe water in de pan tot ongeveer 1 vingerkootje boven de rijst
4. Breng aan de kook, als het gekookt is opdienen en eten!