Rendang daging
- Indonesisch,
- > 120 min.
- Geplaatst op 07-02-2013
Dit heerlijke recept heb ik bij een gekregen bij een kookles bij een gezin op sumatra. Echt authentiek dus. Het heeft wat bereidingstijd nodig, maar het is zeker de moeite waard.
Voorbereiding
Snijd de ui, de knoflook, de gember en de rawits klein. Snijd daarna het rundvlees in blokjes van ongeveer 2x2 cm. Kneus de serehstengel.
Bereidingswijze
Verhit in een wok/wadjan een heel klein beetje olie. Bak de ui op hoog vuur tot deze bruin wordt. Voeg alle ingrediënten behalve het vlees en de citroen toe. Breng dit aan de kook. Voeg wat citroenrasp en wat citroensap toe samen met het vlees. Laat dit ca. 2 uur sudderen, tot de saus bruin en dik is en het vlees ook donkerbruin is.
Bron
Sumatra - Indonesië
Serveertip
Nasi koening, smoor kip ketjap, groenten in kokosmelk
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties