Rendang daging

  • Indonesisch,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-02-2013
  • Rendang daging

    Rendang daging

    Rendang daging

Dit heerlijke recept heb ik bij een gekregen bij een kookles bij een gezin op sumatra. Echt authentiek dus. Het heeft wat bereidingstijd nodig, maar het is zeker de moeite waard.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. magere riblappen
1 serehstengel (citroengras)
1 Daon Salam
Zeezout naar smaak
400 ml. kokosmelk
250 ml water
olie.
1 ½ ui
4 teentjes knoflook
½ theel. gemalen koenjit
2 rawits (kleine rode pepertjes)
3 cm verse gember
1½ theel. laos
1 theel. Sambal badjak
½ citroen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de ui, de knoflook, de gember en de rawits klein. Snijd daarna het rundvlees in blokjes van ongeveer 2x2 cm. Kneus de serehstengel.

Bereidingswijze

Verhit in een wok/wadjan een heel klein beetje olie. Bak de ui op hoog vuur tot deze bruin wordt. Voeg alle ingrediënten behalve het vlees en de citroen toe. Breng dit aan de kook. Voeg wat citroenrasp en wat citroensap toe samen met het vlees. Laat dit ca. 2 uur sudderen, tot de saus bruin en dik is en het vlees ook donkerbruin is.

Bron

Sumatra - Indonesië

Serveertip

Nasi koening, smoor kip ketjap, groenten in kokosmelk

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten