Wilde rijst met zalm en bosui
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
300 gram wilde rijstzout en peper
150 gram kastanje-champignons
1 bosje platte peterselie
10 bos-uitjes
1 eetlepel olie
3 eetlepels boter
500 gram zalmfilet
2 eetlepels creme fraiche
Voorbereiding
Snij de champignons in plakjes.
Was de peterselie,schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.
Snij de bosuitjes in schuine ringetjes.
Verdeel de zalm in 4 porties en bestrooi ze met zout en peper.
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar in water met wat zout.Verhit de olie en 1 eetlepel boter in een pan en bak de champignons ca.2 min.Verhit 2 eetlepels boter in een andere pan en bak er de zalm ca.4 min.aan beide kanten in.Voeg de bosui en de peterselie toe aan de champignons en bak nog ca.3 min.op laag vuur.Roer er de creme fraiche doorheen en breng op smaak met zout en peper.Giet de rijst af,doe hem terug in de pan en laat hem met de deksel op de pan ca.4 min.rusten.
Bron
Foodies
Serveertip
Serveer de rijst met de zalm en schep er het champignonmengsel overheen.