Wilde rijst met zalm en bosui

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram wilde rijst
zout en peper
150 gram kastanje-champignons
1 bosje platte peterselie
10 bos-uitjes
1 eetlepel olie
3 eetlepels boter
500 gram zalmfilet
2 eetlepels creme fraiche
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de champignons in plakjes.
Was de peterselie,schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.
Snij de bosuitjes in schuine ringetjes.
Verdeel de zalm in 4 porties en bestrooi ze met zout en peper.

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar in water met wat zout.Verhit de olie en 1 eetlepel boter in een pan en bak de champignons ca.2 min.Verhit 2 eetlepels boter in een andere pan en bak er de zalm ca.4 min.aan beide kanten in.Voeg de bosui en de peterselie toe aan de champignons en bak nog ca.3 min.op laag vuur.Roer er de creme fraiche doorheen en breng op smaak met zout en peper.Giet de rijst af,doe hem terug in de pan en laat hem met de deksel op de pan ca.4 min.rusten.

Bron

Foodies

Serveertip

Serveer de rijst met de zalm en schep er het champignonmengsel overheen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

christapetterson avatar
christapetterson

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten