Ma`s Toad-in-the-Hole
- Engels,
- 30-60 min.
James Tanner: Dit doet me denken aan mijn jeugd. Bij dit typisch Engelse gerecht passen doperwten, puree en dikke uiensaus.
Ik heb er alleen een komkommersalade bijgedaan (kleine eters)
Ingrediënten 4 personen
8 saucijzen1 ui, in ringen
2 eetlepels olijfolie
Zeezout
Versgemalen zwarte peper
Voor het beslag:
100 g tarwebloem
2 eieren
3 dl volle melk
Snufje zeezout
Benodigdheden
oven, braadslee
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
Bereidingswijze
Leg de saucijsjes in een niet te grote braadslee zodat ze dicht tegen elkaar aan liggen). Verdeel de ui erover. Kruid het geheel met vers gemalen zwarte peper en sprenkel de olijfolie erover. Bak de sausijsjes 10-15 minuten in de oven; de worstjes beginnen dan net te bruinen en de uiringen zijn langs de randen verkleurd.
Zeef voor het beslag de bloem boven een kom en voeg zout toe. Maak een kuiltje in het midden en breek daarboven de eieren. Blijf rustig kloppen en giet beetje bij beetje de melk erbij; blijf kloppen tot er een glad beslag is ontstaan.
Neem de braadslee uit de oven en giet het beslag bij de worstjes. Zet het geheel nog eens 25-30 minuten in de oven; het beslag is dan gerezen en heeft een goudbruin korstje gekregen. Serveer het gerecht meteen.
Bron
http://www.smulweb.nl/artikelen/193714/bkookboekrecensie-neem-5-ingredientenb
Serveertip
Zelf heb ik mini saucijzen genomen, omdat de kinderen er dol op zijn. Zoals je op de foto kunt zien bleven de toads niet in the hole. De braadslee was te groot en de worstjes te klein/licht. Maar dat mocht de pret niet drukken