Eiersalade zonder mayonaise
- Europees, Salade
- 10-20 min.
Heerlijke eiersalade zonder mayonaise dus net wat gezonder en zeer makkelijk...
Ingrediënten 4 personen
3 eieren, 1 stukje filet ansjovis (op olie), 20-tal sprietjes verse rozemarijn, witte peper en zout, extra vierge olijfolieVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 261,16 kcal |
Koolhydraten | 23,09 g |
Eiwitten | 7,37 g |
Vetten | 13,53 g |
Benodigdheden
Schaal, vork, scherp mesVoorbereiding
Kook de eieren vanuit koud water hard in een 7 minuten en laat ze goed schrikken door ze een minuut onder zo koud mogelijk water te laten liggen, daarna pellen.
het stukje ansjovis moet eerst zeer fijn gesneden worden in de lengte, dan de breedte.
hetzelfde met de verse rozemarijn.
Bereidingswijze
Prak de eieren zo fijn of grof als je zelf lekker vindt in de schaal met de vork.
daarna voeg je de piepkleine stukjes ansjovis toe en de fijngesneden rozemarijn.
druppel er olijfolie bij om de gewenste dikte te krijgen. maal een beetje witte peper erbij en dan proeven voordat je zout toevoegt. al naar gelang je eigen smaak zout toevoegen - het is misschien niet eens nodig.
onthoud hier op dit punt van je salade: je kunt wat je teveel toevoegt bijna niet ongedaan maken, dus doe dit met kleine hoeveelheden!
laat daarna een uur of wat opstijven in de koelkast.
Serveertip
Lekker op toastjes of op brood.
gewoon de hoeveelheid verdubbelen!