Bruinebonensoep met o.a.knoflook(slowfood)

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-02-2013
  • Bruinebonensoep met o.a.knoflook(slowfood)

    Bruinebonensoep met o.a.knoflook(slowfood)

    Bruinebonensoep met o.a.knoflook(slowfood)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
+/-1kg varkenskluif(knie of hiel)
evt.1kg.spek
1 rookworst(ik doe er 2 in)
500 gr.Bruine bonen(1nachtje weken in ruim water)
4 tomaten
2 kleine prei
2 grote uien
1winterpeen
1 selderijknol
Bosje selderij
5 teentjes knoflook
2 blaadjes laurier
theelepel sambal oelek
4 maggiblokjes
kruidnagelpoeder,zout,peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan en staafmixer.

Voorbereiding

Bruine bonen een nacht weken.

Bereidingswijze

Zet de kluif het spek en de laurierbladeren met 11/2 ltr water op in een grote pan.Laat aan de kook komen en zet zachtjes tot het vlees van het bot valt.
Ik laat het de hele nacht op mijn elektrische kookplaat zacht sudderen,bij mij kookt het dan maar net,je zie af en toe een blubje.
Als het gaar is het vlees eruit halen en de afgegoten bonen in de bouillon doen.Zachtjes laten koken(ongeveer 2uur)tot dat de bonen gaar zijn.
In de tussentijd het vlees van de kluif halen.Als de bonen gaar zijn,pureren met de staafmixer.
Dan de kleingesneden groenten de uitgeperste knoflook en de kruiden bij de bonen doen en gaar koken.Doe het spek er nog even bij voor meer smaak aan het spek.
Op het laatst het vlees en de plakjes rookworst toevoegen.Als alles klaar is het spek er uit halen en de klein gesneden selderij toevoegen.Wij eten het spek koud op brood of bij de soep met roggebrood.
Ik laat de soep dan af koelen en eet hem de volgende dag dan is hij lekkerder.

Serveertip

eventueel met roggebrood en het gekookte spek.

Laatste reacties

HannyBl1 avatar
HannyBl1 11-10-2014

Leuk Deonart dat je dit wilt proberen.Groetjes Hanny.

deonart avatar
deonart 10-10-2014

lijk me heerlijk

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten