Mexicaans-Californische Rösti

  • Mexicaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2013
  • Mexicaans-Californische Rösti

    Mexicaans-Californische Rösti

    Mexicaans-Californische Rösti

  • Mexicaans-Californische Rösti

    Mexicaans-Californische Rösti

    Mexicaans-Californische Rösti

Een zeer vrije variant op de Zwitserse Rösti

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
450 gram Mexicaanse chorizo, vel verwijderd
1 ui, fijn gesnipperd
450 g aardappels (vastkokers, zoals Charlotte) gekookt, daarna geshild en in grove stukken gesneden
Snufje zout
8 eieren
Versgemalen zwarte peper
Fijngesneden bieslook, ter garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, gietijzeren koekenpan van 30 cm doorsnee (een andere doet het ook, als hij maar in deoven kan)

Voorbereiding

Kook de aardappelen in de schil. Schil ze en snijd ze in kleine stukken.
Oven voorverwarmen op: 160 graden Celsius (gasovenstand 3)

Bereidingswijze

Zet de gietijzeren koekenpan op matig vuur. Doe het chorizovlees erin en breek het met een houten lepel in stukken. Voeg de ui toe zodra het vet uit het vlees begint te lopen. Bak alles op matig vuur tot alle vet uit de chorizo is gelopen en het vlees gaar is. Neem de pan van het vuur en laat het vlees en de ui uitlekken in een vergiet die je op een grote kom hebt gezet, zodat je het vet kunt opvangen.
Doe 2 eetlepels van het opgevangen vet terug in de koekenpan en zet de pan op matig vuur. Voeg de stukjes aardappel en een snufje zout toe en bak de aardappels rondom bruin en krokant.
Doe de chorizo en de ui erbij en schep ze door de aardappels. Verdeel het aardappelmengsel gelijkmatig over de bodem, maak met een houten lepel 8 holtes van circa 2,5 cm diep in het mengsel en breek in elke holte een ei.
Zet de koekenpan 6-8 minuten in de voorverwaarmde oven, tot het eiwit iets gestold is en de dooiers nog vloeibaar zijn. Neem de pan uit de oven, bestrooi de eieren met wat peper, zout en bieslook en dien op met geroosterd brood of warme tortilla`s.

Bron

http://www.smulweb.nl/artikelen/193704/Kookboekrecensie-het-handboek-voor-de-superfoodie

Serveertip

De schrijvster heeft dit recept onder de ontbijtgerechten ondergebracht. Ik zie het als een hoofdgerecht en zou er daarom lekker een groene salade bij serveren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten