Aziatisch vissticks in een jasje van sesamzaad

  • Aziatisch, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2013
  • Aziatisch vissticks in een jasje van sesamzaad

    Aziatisch vissticks in een jasje van sesamzaad

    Aziatisch vissticks in een jasje van sesamzaad

Lekker voor lunch of als weekend hap met salade
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
VOOR VIS:
250 g visfilet
1 cm gember, fijn
1 lente-ui, fijn
1/2 e rijstwijn of droge sherry
mespunt gemalen witte peper
1/4 t zout
frituurolie
witte sesamzaadjes (genoeg, want de beslag neemt veel zaadjes op)
lente-ui bloem als garnituur

mayonaise als begeleidend saus

VOOR BESLAG:
1 ei losgeklopt
3 e meel
1 e maïzena
iets zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snijd vis in smalle reepjes en doen dit in een kom.
2. Marineer vis met lente-ui, gember, rijstwijn en zout voor 15 min. (keer af en toe)
3. Lek vis uit in een zeef.
4. Maak een beslag van ei, meel, maïzena en zout.
5. Verhit olie tot 180*C.
6. Haal vis reepjes eerst door beslag en rol ze erna door de sesamzaad.
7. Frituur vissticks tot goudbruin, krokant en gaar.
8. Laat vissticks op keukenpapier uitlekken.
9. Doen op serveer schaal en garneer met lente-ui.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Eten met mayonaise.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

willeke_ avatar
willeke_ 12-02-2013

Dank je wel Deon ! Groetjes Willeke

alidada avatar
alidada 08-02-2013

Dit wordt vast smullen Deon! Bedankt voor het delen en ik heb het meegenomen. [br] Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten