Minicalzone met salami
- 20-30 min.
Ingrediënten 3 personen
50 gram salami (plakjes)125 gram mozzerella
100 gram kerstomaatjes
3-4 takjes basilicum
125 gram ricotta
zout
peper
400 gram pizzadeeg (vers, uit koeling)
1 takje rozemarijn
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de plakjes salami en snijd ze in korte reepjes.
Verbrokkel de mozzarella.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Maak de basilicum schoon, schud hem droog en snijd de blaadjes in reepjes.
Roer de salami, de mozzarella, de tomaten en de basilicum door de ricotta.
Breng op smaak met zout en peper.
Rol het pizzadeeg uit en snijd het op papier in 3 repen.
Verdeel het ricottamengsel over de helften van de 3 deegrepen.
Klap de repen dicht en druk de randen samen.
Druk eventueel met een vork richeltjes in de randen.
Bak de minicalzone 10-12 minuten op bakpapier in de oven goudbruin.
Maak de rozemarijn schoon en verdeel het takje in drieën.
Leg de stukjes 5 minuten voor het eind op de pizza`s
Bron
Foodies