gegratineerde garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2013

een heerlijk recept van montignac, geschikt als voorgerecht of geserveerd met brood, rijst of brood en een frisse salade een geweldig hoofdgerecht, persoonlijk doe ik nog wat wat spaanse peper bij of chillivlokken, ook smokkel ik wel eens door een kant en klare tomatensaus te nemen

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram rauwe garnalen, sap van `/2 citroen, 4 rijpe tomaten, ontveld en pitjes verwijderd, dan in blokjes geneden, 4 bosuitjes in ringetjes.3 knoflookteentjes in dunne plakjes, 3 el olijfolie, 30 cl droge witte wijn, 150 gr feta, zout en peper, vier tomaten dompelen in kokend water, dan in koud water en alleen het vruchtvlees in blokjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 719,81 kcal
Koolhydraten 17,09 g
Eiwitten 56,18 g
Vetten 35,67 g
Benodigdheden
oven, braadpan/koekenpan/

Voorbereiding

Ondooi de garnalen, droog ze af en voeg wat peper en citroensap toe naar smaak.

Bereidingswijze

Bak de garnalen 1-2 minuten in de olijfolie, haal ze uit de pan. Fruit de lente-ui en de knoflook in het bakvet voor 1-2 minuten, voeg de tomaten en de witte wijn toe en laat 15 minuten op laag vuur zonder deksel sudderen, Verwarm de oven voor op 220c.
Verdeel de garnalen over een schaal. Giet de tomatensaus erover en verkruimel de feta. Zet voor 10-12 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Bron

gebaseerd op gegratineerde garnalen van Montignac, boek Diners maar je kan er heel veel variaties me

Serveertip

Persoonlijk vind ik het ook heel lekker met st agur, een blauwe aderkaas.
Je kan het zo eten of serveren met pasta, aardappels of rijst. Ik laat dat meestal weg.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pg avatar
pg

Doorsturen

Home Recepten