1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Garnalen
  5. gegratineerde garnalen

gegratineerde garnalen

Door: pg

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2013

Ingrediënten 2 personen


500 gram rauwe garnalen, sap van `/2 citroen, 4 rijpe tomaten, ontveld en pitjes verwijderd, dan in blokjes geneden, 4 bosuitjes in ringetjes.3 knoflookteentjes in dunne plakjes, 3 el olijfolie, 30 cl droge witte wijn, 150 gr feta, zout en peper, vier tomaten dompelen in kokend water, dan in koud water en alleen het vruchtvlees in blokjes


Verder heb je nodig


Oven, braadpan/koekenpan/


Een heerlijk recept van montignac, geschikt als voorgerecht of geserveerd met brood, rijst of brood en een frisse salade een geweldig hoofdgerecht, persoonlijk doe ik nog wat wat spaanse peper bij of chillivlokken, ook smokkel ik wel eens door een kant en klare tomatensaus te nemen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ondooi de garnalen, droog ze af en voeg wat peper en citroensap toe naar smaak.

Bereidingswijze

Bak de garnalen 1-2 minuten in de olijfolie, haal ze uit de pan. Fruit de lente-ui en de knoflook in het bakvet voor 1-2 minuten, voeg de tomaten en de witte wijn toe en laat 15 minuten op laag vuur zonder deksel sudderen, Verwarm de oven voor op 220c.
Verdeel de garnalen over een schaal. Giet de tomatensaus erover en verkruimel de feta. Zet voor 10-12 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Serveertip

Persoonlijk vind ik het ook heel lekker met st agur, een blauwe aderkaas.
Je kan het zo eten of serveren met pasta, aardappels of rijst. Ik laat dat meestal weg.

Bron

Gebaseerd op gegratineerde garnalen van Montignac, boek Diners maar je kan er heel veel variaties me



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top