Zwartzuur van kip. Van Lonny.

  • Indonesisch,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2013
  • Zwartzuur van kip. Van Lonny.

    Zwartzuur van kip. Van Lonny.

    Zwartzuur van kip. Van Lonny.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 braadkip van 1,2 kg
theel. nootmuskaat
zout en versgemalen zwarte peper
2 middelgrote rode uien
2 eetl. plantaardige olie
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
3 dl frisse rode wijn
dl ketjap manis
natuurazijn, naar smaak
aardappelmeel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 229,12 kcal
Koolhydraten 51,79 g
Eiwitten 31,61 g
Vetten 35,40 g

Bereidingswijze

Verdeel de kip in stukken en wrijf ze rondom in met nootmuskaat, zout en peper. Pel de uien en snijd ze fijn.
• Verhit een wadjan op hoog vuur en doe de olie erin.
Bak de stukken kip op halfhoog vuur rondom bruin; schep ze uit de pan en laat ze uitlekken.
• Fruit de uien in de achtergebleven olie goudbruin,
bak de kruidnagels en het kaneelstokje even mee en voeg de wijn, de ketjap en een scheutje azijn toe.
Breng aan de kook. Leg de stukken kip in de saus en laat ze op laag vuur in 30-40 minuten gaar stoven.

• Maak de saus zo nodig op smaak af met nog wat azijn, zwartzuur moet zoetzuur smaken,
en bind haar met wat met water aangemengd aardappelmeel.

Bron

Met dank aan ,lonny http://samakita.nl/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten