1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Soto Ajam ( Indonesische maaltijdsoep )

Soto Ajam ( Indonesische maaltijdsoep )

  • Indonesisch, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-02-2013

Ingrediënten 6 personen


1 soepkip of 6 kippenpoten
2 serehstengels ( AH of Toko )
1 hele gemberwortel ( dus aardig stuk )
3 zakjes sotomix ( sarirasa , te koop bij de Toko )
1 kippenbouilonblokje
Bosje selderij
Pandanrijst
12 eieren
Pond prei
2 citroenen
4 stengels bosui
Potje gebakken uitjes
350 gr taugé
2 zakjes paprika minifriet ( AH , chipsafdeling )
sambal badjak





Verder heb je nodig


Soeppan


Soto Ajam is een HEERLIJKE , Indonesische soep waaraan ieder zelf zijn / haar ingrediënten toevoegt.
Het wordt vaak bij een feestelijke gelegenheid gegeten en is een dag later nog lekkerder!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Selderij , bosui en prei fijn snijden.
Eieren gaar koken , pellen en in plakjes snijden.

Bereidingswijze

Soepkip of kippenpoten tezamen met de gekneusde sereh en de geplette gemberwortel aan de kook brengen en op zacht vuur ongeveer 3 uur laten trekken.
De kip uit de pan vissen , vel en botten verwijderen , het kippenvlees uitpluizen en terug in de pan doen.
Aparte schaaltjes maken met : fijngesneden selderij ,pandanrijst , schijfjes ei , ringetjes bosui , gebakken uitjes , citroenschijfjes en de paprika minifriet.

Serveertip

Ieder krijgt een diep bord met de kippenbouillon en voegt zelf alle ingrediënten uit de schaaltjes toe.
Zo krijg je dus een maaltijdsoep.
De soep is erg lekker met een beetje citroensap en wat sambal badjak.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hedy1962


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hedy1962
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top