Gebakken tempeh

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2013

Gebakken tempeh is een OVERHEERLIJK Indonesisch gerecht en erg lekker in combinatie met gado gado ( zie mijn andere recept ).
En als er eens een restje over is vinden mijn kinderen en ik het de volgende dag op een boterham ook erg lekker !!
Je kunt er nooit genoeg van maken !!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 blokken tempeh ( Toko )
3 groene en 3 rode pepers
wat bruine basterdsuiker
Scheutje ketjap manis
4 teentjes knoflook fijngesneden
4 uien
Een beetje koenjit ( kurkuma )
slaolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok , schuimspaan

Voorbereiding

De tempehblokken in kleine stukjes snijden.
De uien pellen en snipperen.
De pepers ragfijn snijden.

Bereidingswijze

Een bodempje slaolie in de wok verhitten en steeds wat tempeh goudbruin frituren.
De tempeh uit de olie halen en op keukenpapier goed uit laten lekken.
In wat nieuwe olie de uien , knoflook en de pepers bakken.
Scheut ketjap en wat bruine suiker , koenjit en wat water toevoegen totdat het een smeuïge saus wordt
De saus moet zoet-pittig van smaak zijn.
De gefrituurde tempeh door de saus mengen en even doorbakken.

Serveertip

Serveer de gebakken tempeh bij gado gado , je hebt dan een heerlijk vegetarisch gerecht !!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten