Pim`s viscurry

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-02-2013
  • Pim`s viscurry

    Pim`s viscurry

    Pim`s viscurry

5 jaar geleden ben ik 2 weken in Thailand op kookles geweest, geweldige ervaring!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
450 g. witvis(liefst roodbaars)
2 eetl. bloem
2 eetl. zonnebloemolie
200 g. sperziebonen
1 rode paprika
1,5 theel. rode currypasta
1 ui
2 tenen knoflook
1 theel. zout
2 eetl. korianderblad
1 theel. gembervocht
1 rode peper
250 ml. kokosmelk
0,5 theel. kippen bouillonpoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1 Sperziebonen 4 minuten koken en koud spoelen.
2 Ui en knoflook pellen en fijnhakken. Peper hakken.
3 Paprika in reepjes snijden.
4 Visfilet in grove stukken snijden en met zout bestrooien.

Bereidingswijze

5 Bestrooi de vis met de bloem en zorg dat er een klein laagje bloem omheen zit.(in een bolzeefje samen schudden)
6 Verhit de olie in een wok en bak, zodra de olie echt walmt, de vis rondom aan(niet gaar!).
7 Schep de vis uit de wok en leg op een bord.
8 Haal een papiertje door de pan en verhit opnieuw iets olie. Bak de peper en de currypasta 5 seconden(en niet langer!!) al roerende en voeg de ui en knoflook toe. Schep max 2 minuten om op hoog vuur.
9 Voeg de boontjes en de paprika toe en bak nog even door.
10 Blus de pan af met de kokosmelk en schep om. Voeg de bouillon poeder en het gembervocht toe.
11 Schep de stukken vis door en laat het geheel op laag vermogen 5 minuten pruttelen.
12 Garneer af met vers gehakte koriander.

Serveertip

Serveer met rijst en een glimlach..

Laatste reacties

ing988 avatar
ing988 20-05-2013

Deze lijkt me lekker....ga ik woensdag uitproberen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten