Kroketjes van risotto

  • Italiaans,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-02-2013

Hebben jullie ook altijd risotto over? Gebruik dit om lekkere risottokroketjes te maken! Leuk bij de borrel of als bijgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten
- overgebleven risotto
- 1 ei
- paneermeel
- bloem
- olijfolie (of andere olie)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zet drie schaaltjes klaar:
Schaaltje 1: vullen met bloem
Schaaltje 2: geklutst eitje
Schaaltje 3: Paneermeel

Bereidingswijze

Maak balletjes van de risotto en haal deze in volgorde door de bakjes heen, zorg wel dat alle kanten goed bedekt zijn. Leg de balletjes klaar op een bordje met wat paneermeel erop.

Laat een pan met olie (of als je een frituurpan hebt) goed warm worden.

Bak de balletjes goudbruin in de frituur. Duur en temperatuur weet ik niet precies. Ik laat de pan ong. 4 minuten op hoog vuur verwarmen en doe de balletjes er max 2 minuten in. Kijk goed naar de kleur!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten