1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Risotto
  5. Kroketjes van risotto

Kroketjes van risotto

Door: DvdW88

  • Italiaans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-02-2013

Ingrediënten


- overgebleven risotto
- 1 ei
- paneermeel
- bloem
- olijfolie (of andere olie)



Hebben jullie ook altijd risotto over? Gebruik dit om lekkere risottokroketjes te maken! Leuk bij de borrel of als bijgerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet drie schaaltjes klaar:
Schaaltje 1: vullen met bloem
Schaaltje 2: geklutst eitje
Schaaltje 3: Paneermeel

Bereidingswijze

Maak balletjes van de risotto en haal deze in volgorde door de bakjes heen, zorg wel dat alle kanten goed bedekt zijn. Leg de balletjes klaar op een bordje met wat paneermeel erop.

Laat een pan met olie (of als je een frituurpan hebt) goed warm worden.

Bak de balletjes goudbruin in de frituur. Duur en temperatuur weet ik niet precies. Ik laat de pan ong. 4 minuten op hoog vuur verwarmen en doe de balletjes er max 2 minuten in. Kijk goed naar de kleur!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van DvdW88
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top