Gado gado
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
250 g basmatirijst +6 eieren (M)
1 winterpeen
150 g sperziebonen
1/2 zak gesneden spitskool (a 300 g)
1 komkommer
1 zak satésaus (400 g)
1 zak Indonesische kroepoek naturel (60 g)
Bereidingswijze
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Eieren in ca. 7 minuten hard koken, pellen en halveren. Intussen wortel schillen en in reepjes snijden. Sperziebonen schoonmaken en doormidden breken. Wortel, sperziebonen en kool in ca. 6 minuten beetgaar koken, afgieten en met koud water afspoelen. Intussen komkommer schillen en in blokjes snijden. Satésaus in magnetron 1,5 minuut verwarmen op vol vermogen (700 watt). Groenten verdelen over vier borden. Op ieder bord 3 halve eieren leggen. Satésaus over groenten en eieren schenken. Garneren met kroepoek en serveren met rijst.
Bron
AH