Zoetzure, gekonfijte ui voor op de boterham

  • Balkan, Tussengerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-02-2013
  • Zoetzure, gekonfijte ui voor op de boterham

    Zoetzure, gekonfijte ui voor op de boterham

    Zoetzure, gekonfijte ui voor op de boterham

Zoetzure, gekonfijte ui voor op de boterham

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
(4 lege potten van 240 g)
1 onbehandelde groene citroen
1 kg uien
10 cl arachideolie
200 g donkere rietsuiker
300 g witte rietsuiker
25 cl witte wijn
5 cl xeresazijn
½ eetlepel grof zeezout
½ theelepel versgemalen peper
1 theelepel versgeraspte gember
1 snuifje gemalen koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan met stevige bodem

Voorbereiding

Voorbereidingstijd:
20 min.
Bereidingstijd:
1 uur

Bereidingswijze

Bereiding:
Snijd de schil van de citroen en laat die 5 minuten blancheren in kokend water. Laat ze dan uitlekken en bewaar ze. Pers de citroenen uit. Schil en snijd de uien.
Giet de arachideolie in een pan, laat de uien stoven tot ze glazig worden en doe ze vervolgens in een jampot

Serveertip

Voeg de overige ingrediënten toe en laat op een zacht vuurtje koken tot het overtollige vocht ingekookt is (ongeveer 45 minuten). Proef en breng op smaak, giet in de potten en laat afkoelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten