Paprika-chutney

  • Hongaars, Tussengerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-02-2013
  • Paprika-chutney

    Paprika-chutney

    Paprika-chutney

Paprika-chutney is na drie weken op smaak gekomen en is heerlijk bij pasta`s en rijstgerechten. Deze chutney bevat vrij veel vocht. U kunt eventueel wat vocht in aparte flessen doen. Het geeft een extra pittige smaak aan tomaten- en groentesoep

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
Ingrediënten voor 4 potten en 4 flessen dressing:
6 groene paprika`s
4 rode paprika`s
10 kleine teentjes knoflook
1 l blanke azijn
500 g witte suiker
1 eetlepel mosterdzaad
1 eetlepel zwarte peperkorrels
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan met dikke bodem

Voorbereiding

Schone pot

Bereidingswijze

 Was de paprika`s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in kleine stukjes. Pel de knoflook.
 Breng in een ruime pan met dikke bodem de azijn en de suiker aan de kook.
 Voeg de gesneden paprika`s, het mosterdzaad, de peperkorrels en de teentjes knoflook toe.
 Breng het geheel weer aan de kook en laat het ongeveer 30 minuten zacht doorkoken. Roer het zo nu en dan met een houten lepel door.
 Als de paprikastukjes transparant zijn geworden, kan de chutney in potten gedaan worden. In dit geval moet de chutney stevig aangedrukt worden, voordat u ze sluit met de deksels. Zet ze gedurende 10 minuten op de kop.

Serveertip

lekker bij pasta

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten