Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok
- Aziatisch,
- > 120 min.
- Geplaatst op 05-02-2013
Heerlijk, botermals runderstoofvlees op Aziatische wijze klaargemaakt door wat te experimenteren met smaak. Lekker pittig en ook ietswat zoet. Aziatisch eten doe je heel gemakkelijk in je eigen huis !
Ingrediënten 2 personen
500 gr doorregen rundvlees in blokjes3 el arachide- of wokolie
3 uien of sjalotjes (fijn)
3 el ketjap of chinese sojasaus
3 teentjes knoflook (fijn)
1 el oestersaus
1 ½ t gemberpoeder of 3 cm verse gember
1 ½ t kurkuma
1 t djinten
4 sichuan peperkorrels
2 el basterdsuiker
½ t piment
250 ml kippenbouillon
1 el bloem of maizena
2 el sambal oelek
2 el sherry
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 937,99 kcal |
Koolhydraten | 54,42 g |
Eiwitten | 72,30 g |
Vetten | 41,45 g |
Benodigdheden
Wok of slowcookerBereidingswijze
Doe olie in de wok, laat goed heet worden en doe de blokjes vlees er in. Rondom goed bruin roerbakken want zo blijft het vlees mals. Uien en knoflook erbij, oestersaus er in, kruiden erbij, soja en ketjap er in en blijven roeren. Afblussen met kippenbouillon en sherry tot het goed onderstaat. Dan 2 ½ uur langzaam laten pruttelen totdat het vlees boterzacht is. Wel af en toe proeven. Zout is doorgaans niet nodig want we hebben oestersaus. Het kookvocht gaat inkoken en bindt zich. Anders er de bloem of maizena bijdoen. Erg lekker, wel pittig voor mensen die van pit houden en dat zijn er genoeg. Eet smakelijk! Dit gerecht leent zich ook om in te vriezen.
Serveertip
Lekker over witte rijst of bij nasi, bij gewokte boontjes of broccoliroosjes. Neem er frisse komkommer met koriander of atjar bij.
Laatste reacties
Botermals, nou niets aan gelogen. Enig nadeel, we hadden te weinig gemaakt ;-) Bedankt voor het delen van dit recept. We gaan het zeker nog eens maken, maar dan nog wel iets meer. We hebben dit overigens wel in de slowcooker gemaakt. Klein detail.
in de maak.... ben benieuwd!
Heb dit recept meegenomen,lijkt me heerlijk in de slowcooker en verder geen omkijken naar.dank je wel. Jeannette
Echt een heerlijk recept ! Groetjes
Heerlijk gerecht, ik heb het voor 4 personen gemaakt, alle ingrediënten van dit recept gebruikt maar wel verdubbeld. Ik heb meer Szechuanpeper genomen i.pv. 8 korrels heb ik 1 el gebruikt. Ook 1 pond uien die ik niet al te fijn heb gesneden heb en ± 6-7 cm vers geraspte gember gebruikt. Eerst het vlees gebraden toen uit de pan gehaald en in dezelfde pan de uien gebakken dat vind ik fijner werken. Daarna in de slowcooker gedaan waarin het na 4½ uur al gaar was. Die tijd kan natuurlijk langer of korter zijn omdat zowel vlees als slowcookers verschillen. Al met al een gerecht dat in mijn kookboek blijft want we hebben gesmuld. Geserveerd met rijst en roerbak. Ik heb er foto`s bijgeplaatst.
Super lekker!
Afgelopen zaterdag hebben wij dit met 6 personen gegeten en het was echt geweldig lekker. Wel een beetje pittig,maar met Petra`s verrukkelijke aziatische wittekool salade erbij viel het eigenlijk wel mee. Verder heb ik er thaise rijst, atjar en kroepoek een zoet/zure komkommersalade bijgegeven. Dit is een blijvertje, dank je wel! Groetjes, Adeline
Dit ga ik vandaag in de slowcooker maken en morgen serveren...lijkt mij heerlijk! Groetjes, Adeline
Twee weken geleden gemaakt, echt een heerlijk recept. Ik had er witte rijst, atjar en kroepoek bij geserveerd.
Wat een leuke reacties dames, bedankt want is erg leuk als er mensen terug reageren. BTW. Als iets me niet bevalt qua smaak dan deel ik het niet. Allemaal lekker van genieten, Grt. Alex ^O^