Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

  • Aziatisch,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-02-2013
  • Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

    Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

    Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

  • Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

    Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

    Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

  • Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

    Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

    Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

  • Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

    Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

    Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

  • Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

    Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

    Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

  • Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

    Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

    Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

  • Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

    Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

    Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

Heerlijk, botermals runderstoofvlees op Aziatische wijze klaargemaakt door wat te experimenteren met smaak. Lekker pittig en ook ietswat zoet. Aziatisch eten doe je heel gemakkelijk in je eigen huis !

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gr doorregen rundvlees in blokjes
3 el arachide- of wokolie
3 uien of sjalotjes (fijn)
3 el ketjap of chinese sojasaus
3 teentjes knoflook (fijn)
1 el oestersaus
1 ½ t gemberpoeder of 3 cm verse gember
1 ½ t kurkuma
1 t djinten
4 sichuan peperkorrels
2 el basterdsuiker
½ t piment
250 ml kippenbouillon
1 el bloem of maizena
2 el sambal oelek
2 el sherry
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok of slowcooker

Bereidingswijze

Doe olie in de wok, laat goed heet worden en doe de blokjes vlees er in. Rondom goed bruin roerbakken want zo blijft het vlees mals. Uien en knoflook erbij, oestersaus er in, kruiden erbij, soja en ketjap er in en blijven roeren. Afblussen met kippenbouillon en sherry tot het goed onderstaat. Dan 2 ½ uur langzaam laten pruttelen totdat het vlees boterzacht is. Wel af en toe proeven. Zout is doorgaans niet nodig want we hebben oestersaus. Het kookvocht gaat inkoken en bindt zich. Anders er de bloem of maizena bijdoen. Erg lekker, wel pittig voor mensen die van pit houden en dat zijn er genoeg. Eet smakelijk! Dit gerecht leent zich ook om in te vriezen.

Serveertip

Lekker over witte rijst of bij nasi, bij gewokte boontjes of broccoliroosjes. Neem er frisse komkommer met koriander of atjar bij.

Laatste reacties

Fairarie avatar
Fairarie 05-02-2021

Botermals, nou niets aan gelogen. Enig nadeel, we hadden te weinig gemaakt ;-) Bedankt voor het delen van dit recept. We gaan het zeker nog eens maken, maar dan nog wel iets meer. We hebben dit overigens wel in de slowcooker gemaakt. Klein detail.

Harry1969 avatar
Harry1969 19-01-2019

in de maak.... ben benieuwd!

vakantie123 avatar
vakantie123 07-08-2016

Heb dit recept meegenomen,lijkt me heerlijk in de slowcooker en verder geen omkijken naar.dank je wel. Jeannette

hobbeles avatar
hobbeles 16-10-2014

Echt een heerlijk recept ! Groetjes

alidada avatar
alidada 27-11-2013

Heerlijk gerecht, ik heb het voor 4 personen gemaakt, alle ingrediënten van dit recept gebruikt maar wel verdubbeld. Ik heb meer Szechuanpeper genomen i.pv. 8 korrels heb ik 1 el gebruikt. Ook 1 pond uien die ik niet al te fijn heb gesneden heb en ± 6-7 cm vers geraspte gember gebruikt. Eerst het vlees gebraden toen uit de pan gehaald en in dezelfde pan de uien gebakken dat vind ik fijner werken. Daarna in de slowcooker gedaan waarin het na 4½ uur al gaar was. Die tijd kan natuurlijk langer of korter zijn omdat zowel vlees als slowcookers verschillen. Al met al een gerecht dat in mijn kookboek blijft want we hebben gesmuld. Geserveerd met rijst en roerbak. Ik heb er foto`s bijgeplaatst.

Luna68 avatar
Luna68 19-08-2013

Super lekker!

adeline43 avatar
adeline43 24-03-2013

Afgelopen zaterdag hebben wij dit met 6 personen gegeten en het was echt geweldig lekker. Wel een beetje pittig,maar met Petra`s verrukkelijke aziatische wittekool salade erbij viel het eigenlijk wel mee. Verder heb ik er thaise rijst, atjar en kroepoek een zoet/zure komkommersalade bijgegeven. Dit is een blijvertje, dank je wel! Groetjes, Adeline

adeline43 avatar
adeline43 22-03-2013

Dit ga ik vandaag in de slowcooker maken en morgen serveren...lijkt mij heerlijk! Groetjes, Adeline

Eveline66 avatar
Eveline66 17-03-2013

Twee weken geleden gemaakt, echt een heerlijk recept. Ik had er witte rijst, atjar en kroepoek bij geserveerd.

Fressnapf avatar
Fressnapf 12-02-2013

Wat een leuke reacties dames, bedankt want is erg leuk als er mensen terug reageren. BTW. Als iets me niet bevalt qua smaak dan deel ik het niet. Allemaal lekker van genieten, Grt. Alex ^O^

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten