1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

  • Aziatisch,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-02-2013

Ingrediënten 2 personen


500 gr doorregen rundvlees in blokjes
3 el arachide- of wokolie
3 uien of sjalotjes (fijn)
3 el ketjap of chinese sojasaus
3 teentjes knoflook (fijn)
1 el oestersaus
1 ½ t gemberpoeder of 3 cm verse gember
1 ½ t kurkuma
1 t djinten
4 sichuan peperkorrels
2 el basterdsuiker
½ t piment
250 ml kippenbouillon
1 el bloem of maizena
2 el sambal oelek
2 el sherry


Verder heb je nodig


Wok of slowcooker


Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

Vlees en uien apart. Foto Louise

Vlees en uien apart. Foto Louise
Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

Met rijst en pittige roerbak. Foto Louise

Met rijst en pittige roerbak. Foto Louise
Heerlijk pittig Aziatische runderstoof

ietswat zoet over de pit heen, lekker!

ietswat zoet over de pit heen, lekker!
Doe olie in de wok

roerbak vlees rondom dicht

roerbak vlees rondom dicht
Ui en knoflook erbij

goed roerbakken

goed roerbakken
Kruiden en soja erbij

lekker roeren

lekker roeren
Afblussen met bouillon en sherry

lekker laten pruttelen

lekker laten pruttelen

Heerlijk, botermals runderstoofvlees op Aziatische wijze klaargemaakt door wat te experimenteren met smaak. Lekker pittig en ook ietswat zoet. Aziatisch eten doe je heel gemakkelijk in je eigen huis !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe olie in de wok, laat goed heet worden en doe de blokjes vlees er in. Rondom goed bruin roerbakken want zo blijft het vlees mals. Uien en knoflook erbij, oestersaus er in, kruiden erbij, soja en ketjap er in en blijven roeren. Afblussen met kippenbouillon en sherry tot het goed onderstaat. Dan 2 ½ uur langzaam laten pruttelen totdat het vlees boterzacht is. Wel af en toe proeven. Zout is doorgaans niet nodig want we hebben oestersaus. Het kookvocht gaat inkoken en bindt zich. Anders er de bloem of maizena bijdoen. Erg lekker, wel pittig voor mensen die van pit houden en dat zijn er genoeg. Eet smakelijk! Dit gerecht leent zich ook om in te vriezen.

Serveertip

Lekker over witte rijst of bij nasi, bij gewokte boontjes of broccoliroosjes. Neem er frisse komkommer met koriander of atjar bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (24)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top