1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Ossobuco
  5. Ossobuco

Ossobuco

Door: titine062

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-02-2013

Ingrediënten 4 personen


1.5 kalfsschenkel in schijven
zout en peper
bloem om de schijven in te wentelen
50 g boter
500 g rijpe tomaten of tomaten uit blik
60 g gehakte ui
80 g worteltjes en selder, in reepjes
1 teentje knoflook
1 laurierblad
1/8 l droge witte wijn
1/4 l kalfsfond
1 theelepel tijmblaadjes

Voor de gremolata :
4 ansjovissen
schil en sap van 1 onbespoten citroen
2 eetlepels peterselie


Ossobuco
Ossobuco

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De vleesschijven zorgvuldig wassen onder stromend water en droogdeppen met keukenpapier. Met peper en zout bestrooien, in bloem wentelen en goed afkloppen. De boter in een grote braadpan verhitten, de schijven aan beide kanten goudbruin bakken en er weer uitnemen.
De tomaten ontvellen, in vieren snijden en de pitten eruit halen. De gehakte ui licht fruiten, de reepjes wortel en selder toevoegen en alles lichtjes fruiten. De knoflook met wat zout uitpersne en samen met het laurierblad bij het gerecht voegen.
Het vlees erbij voegen en met witte wijn en kalfsfond overgieten, daarna de tomaten bijvoegen. Kruiden met tijm. Het gerecht gedurende 1.5 uur bij 180° in de oven laten staan. Regelmatig saus over de schijven scheppen.
Voor de gremolata de ansjovis fijnhakken. De schil van de citroen -zonder wit- voorzichtig raspen en bij de ansjovis voegen. Besprenkelen met citroensap en de peterselie toevoegen. Alle ingrediënten goed mengen.
Het vlees nog eens overgieten met de saus en opdienen met de gremolata.

Bron

Kookboek 100 beste recepten van de wereld



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van titine062
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top