1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Nasi koening

Nasi koening

Door: hedy1962

  • Indonesisch,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-02-2013

Ingrediënten 10 personen


500 gr rijst , lange korrel
1 ui , gesnipperd
3 el olie
1 el koenjit ( kurkuma )
2 tl ketoembar
1 tl djinten
1 kaneelstokje
8 dl kokosmelk ( 2 blikjes )
1 tl zout
3 blaadjes djeroek peroet
wat water( bij de hand houden )


Verder heb je nodig


Vergiet , ruime pan


Nasi koening oftewel gele rijst is een echte feestmaaltijd !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de rijst , laat hem 1 uur weken en vervolgens in een vergiet uitlekken ( dit geldt alleen voor Surinaamse rijst ).

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui.
Voeg de koenjit , ketoembar , djinten en de rijst toe.
Schep alles goed om en voeg dan de kokosmelk , het zout het kaneelstokje en de djeroek peroetblaadjes toe.
Laat alles zachtjes doorkoken totdat de vloeistof door de rijst is geabsorbeerd.
Voeg indien nodig water toe .
Toen ik het zelf maakte moest ik 3 glazen water toevoegen , maar dit hangt af van de kokosmelk.
De ene kokosmelk is dikker dan de andere !
Doe een deksel op de pan en laat de rijst gaar stomen op een heel zachte warmtebron.
Verwijder voor het serveren het kaneelstokje en de blaadjes.
Eet smakelijk !

Serveertip

Lekker met omeletreepjes , komkommer in het zuur , perkadel ( zie mijn recepten ) en seroendeng sedap ( AH ).

Bron

Kookboek



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hedy1962
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top