Niet-kneden uienbrood

  • Lunch/Brunch
  • > 120 min.
  • Niet-kneden uienbrood

    Niet-kneden uienbrood

    Niet-kneden uienbrood

Een heerlijke (meeneem)lunch, die zowel warm als koud gegeten kan worden. Niet-kneden broden vergen een minimum aan werk, maar leveren een geweldig resultaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
deeg: 500 g meel (broodmeel of bloem), 1 tl zout, 2 tl droge gist, 400 ml water
vulling: 3 fijngehakte uien, scheutje olie, 1/2 kippenbouillonblokje, 200 ml crème fraîche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven - bakplaat

Voorbereiding

Kan dagen van tevoren: roer de ingrediënten voor het deeg in een kom snel door elkaar. Dek de kom af en zet 2 uur bij kamertemperatuur neer. Zet hem daarna in de koelkast, waar het deeg tot twee weken goed blijft. Het kan ook direct verder worden verwerkt, maar gekoeld deeg is beter hanteerbaar.

Bereidingswijze

Verhit voor de vulling een scheutje olie en bak daarin de gesneden uien zachtjes uit tot ze glazig en een beetje bruin zijn. Snijd het halve bouillonblokje fijn (of gebruik bouillonpoeder) en voeg dat toe, samen met de crème fraîche. Roer alles goed door elkaar en laat afkoelen.

Bestrooi een werkvlak met bloem en laat het gerezen deeg erop vallen. Verdeel het deeg in twee stukken, neem bloem in je handen tegen het plakken en vorm van elk stuk een mooie bal. Leg elke bal deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en duw beide stukken deeg uit tot een mooie rechthoek van 6-8 mm dikte. Gebruik steeds wat bloem als het begint te plakken. Verdeel de vulling over de twee rechthoeken en laat alles een half uurtje rusten.

Bak de uienbroden in ongeveer 30 minuten gaar bij 200 graden Celsius.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

KarienAchterberg avatar
KarienAchterberg

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten