Eierkoeken
- 20-30 min.
Met dit recept heb je 6 heerlijke eierkoeken, ik heb het verdubbeld. Volgende keer als ik ze maak zal ik er een foto bij plaatsen.Inmiddels een foto bijgeplaatst,beetje geexperimenteerd met bakken, grote en kleine eierkoeken gemaakt, oven iets hoger dan worden ze wel bruiner maar toch ook wat droger. De lichtere koeken vind ik persoonlijk toch lekkerder,ze zijn dan iets kleffig en blijven ook langer goed.
Ingrediënten
2 eieren100 gr. suiker(ik heb 80 gr. basterdsuiker en een zakje vanillesuiker gebruikt)
1 schoongeboende citroen geraspt( je gebruikt maar de helft)
100 gram bloem
0,5 tl. bakpoeder
Ik heb zelfrijend bakmeel gebruikt en geen bakpoeder
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 858,74 kcal |
Koolhydraten | 160,88 g |
Eiwitten | 25,50 g |
Vetten | 10,41 g |
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 gr.
bakplaat bekleden met bakpapier(bij dubbele hoeveelhied 2 bakplaten)
Bereidingswijze
Klop de eieren met de uiker met een mixer op de hoogste stand in ong. 4 minuten tot een dik mengsel
roer de citroenschil, snufje zout ,bakpoeder door de bloem en spatel dit door het eierbeslag(niet met de mixer)niet te lang spatelen ivm de luchtigheid.
Maak hoopjes op de bakplaat , iets van elkaar want ze lopen uit, en bak in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar
Bron
Rudolph van Veen