Suddervlees
- Nederlands,
- > 120 min.
- Geplaatst op 03-02-2013
Dit is tot nu toe het lekkerste suddervlees wat ik ooit zelf gemaakt heb! Doet je denken aan vroeger. En heel simpel te maken met niet al te veel ingedienten.
Ingrediënten 4 personen
* 1 kg doorregen runderlappen* 1 eetl. bloem
* 3 eetl. vloeibaar bakproduct
* 2 uien, in dunne ringen
* 2 blaadjes laurier
* 1 stukje foelie
* 4 kruidnagelen
* 1 kaneelstokje
* 1 flesje bokbier
* 2 eetl. appelstroop
Benodigdheden
Zware stoofpan met ovenbestendige dekselBereidingswijze
Bestrooi de runderlappen rondom met zout en peper en bestuif ze met bloem. Verwarm 2 eetlepels bakproduct in een zware pan en bak hierin de runderlappen om en om bruin. Neem ze uit de pan en roer het aanbaksel van de bodem los;. Voeg de laatste eetlepel bakproduct toe en fruit hierin de uien in circa 5 minuten lichtbruin. Leg het vlees weer terug in de pan. Voeg de kruiden en specerijen toe en giet het bier erover. Laat op hoog vuur snel aan de kook komen en zet dan de warmtebron laag. Voeg de appelstroop toe en leg het deksel op de pan. Zo`n 3 à 4 uur laten stoven op een laag pitje.
Bron
Boodschappen
Serveertip
Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties