Suddervlees

  • Nederlands,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-02-2013
  • Suddervlees

    Suddervlees

    Suddervlees

Dit is tot nu toe het lekkerste suddervlees wat ik ooit zelf gemaakt heb! Doet je denken aan vroeger. En heel simpel te maken met niet al te veel ingedienten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 kg doorregen runderlappen
* 1 eetl. bloem
* 3 eetl. vloeibaar bakproduct
* 2 uien, in dunne ringen
* 2 blaadjes laurier
* 1 stukje foelie
* 4 kruidnagelen
* 1 kaneelstokje
* 1 flesje bokbier
* 2 eetl. appelstroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Zware stoofpan met ovenbestendige deksel

Bereidingswijze

Bestrooi de runderlappen rondom met zout en peper en bestuif ze met bloem. Verwarm 2 eetlepels bakproduct in een zware pan en bak hierin de runderlappen om en om bruin. Neem ze uit de pan en roer het aanbaksel van de bodem los;. Voeg de laatste eetlepel bakproduct toe en fruit hierin de uien in circa 5 minuten lichtbruin. Leg het vlees weer terug in de pan. Voeg de kruiden en specerijen toe en giet het bier erover. Laat op hoog vuur snel aan de kook komen en zet dan de warmtebron laag. Voeg de appelstroop toe en leg het deksel op de pan. Zo`n 3 à 4 uur laten stoven op een laag pitje.

Bron

Boodschappen

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten