To­nijn­steaks met spa­ghet­ti­ni

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-02-2013
  • To­nijn­steaks met spa­ghet­ti­ni

    To­nijn­steaks met spa­ghet­ti­ni

    To­nijn­steaks met spa­ghet­ti­ni

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 doosjes tonijnsteaks (diepvries a 2 stuks)
400 g spaghettini (pak a 500 g)
1 teentje knoflook
5 eetlepels olijfolie
1 zakje verse peterselie (30 g)
2 courgettes
1 bakje kerstomaatjes (250 g)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Tonijnsteaks laten ontdooien. Spaghettini volgens gebruiksaanwijzing koken. Knoflook pellen. Peterselie fijnknippen. Helft van peterselie door 2 el olie roeren en knoflook erboven uitpersen. Courgettes schoonmaken, halveren en helften in plakjes snijden. Tomaten schoonmaken en halveren. In braadpan rest van olie verhitten en courgette 3 min. bakken. Tomaten toevoegen en 2 min. meebakken. Tonijnsteaks insmeren met knoflookolie en met zout en peper bestrooien. Koekenpan met antiaanbaklaag of grillpan verhitten. Tonijnsteaks in ca. 3 min. rosé bakken. Halverwege keren. Courgettemengsel met zout en peper op smaak brengen en door spaghettini scheppen. Spaghettini over vier borden verdelen, met rest van peterselie garneren en tonijnsteak erbovenop leggen.

Bron

AH

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten