Tomaten komkommersalade

  • Turks, Salade
  • 20-30 min.

Lekkere frisse salade als bijgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 3 trostomaten
* 1/2 komkommer
* 1/2
* olijfolie
* peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de ui in hele dunne schijfjes en leg deze in een vergiet.

Bestrooi ruim met zout en laat dit ongeveer een 1/2 uur intrekken.

Bereidingswijze

Snijd de tomaten doormidden en daarna in plakjes.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en daarna in plakjes.
Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroen en doe hier wat versgemalen peper en verse peterselie door.
Spoel de ui goed af en droog het tussen keukenpapier.
Meng de dressing door de tomaat en de komkommer en giet de dressing erover.
Bestrooi evt. met nog wat fijngeknipte peterselie.

Bron

onbekend

Serveertip

Lekker bij mijn recept:
Turks stoofpotje

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

smullies avatar
smullies

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten