Tomaten komkommersalade
- Turks, Salade
- 20-30 min.
Lekkere frisse salade als bijgerecht
Ingrediënten 4 personen
* 3 trostomaten* 1/2 komkommer
* 1/2
* olijfolie
* peterselie
Voorbereiding
Snijd de ui in hele dunne schijfjes en leg deze in een vergiet.
Bestrooi ruim met zout en laat dit ongeveer een 1/2 uur intrekken.
Bereidingswijze
Snijd de tomaten doormidden en daarna in plakjes.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en daarna in plakjes.
Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroen en doe hier wat versgemalen peper en verse peterselie door.
Spoel de ui goed af en droog het tussen keukenpapier.
Meng de dressing door de tomaat en de komkommer en giet de dressing erover.
Bestrooi evt. met nog wat fijngeknipte peterselie.
Bron
onbekend
Serveertip
Lekker bij mijn recept:
Turks stoofpotje