Minipannetje zuurkool
- Nederlands, Ovenschotel
- 30-60 min.
Zuurkoolschotel met Eisbein
Ingrediënten 4 personen
Aardappelen 500, 500 gr Zuurkool, 2 Uien, Kruidenmix, Eisbein,2a3 plakkenBladerdeeg, 1 los geklopt ei. Zout en peper. Olijfolie
Benodigdheden
Mini pannetjes en een OvenVoorbereiding
Aardappelen schillen, uien schillen en fijn snijden, kruidenmix maken(1tl kerry, 1tl komijn, 1tl thijm in vijzel fijn maken), bladerdeeeg ontdooien en 1 ei los kloppen.
Bereidingswijze
Aardappelen met Zuurkool ongeveer 20 minuten koken, uien fruiten in pan met beetje olijfolie samen met kruidenmix.
Eisbein garen in de oven na tien mintuten 100 ml water toevoegen plusminus 35 minuten garen en af en toe bedruipen met het Bakvocht.
Als Eisbein gaar is deze pellen en grof snijden. Minipannetjes invetten. De zuurkool stampem met de aardappels jus en de kruidenmix en deze in de mini pannetjes vullen, hierop het bladerdeeg met in het midden een kruis gesneden, dit inkwasten met het ei en in de oven voor een kleine twintig minuten garen.
Serveertip
Op een bord met een lekker gekoeld glas Riesling