Gestoofde schouderkarbonade met verse tomaten en oregano
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 03-02-2013
Heb jij wel eens gestoofde karbonades gegeten op de gezonde manier? Je weet niet wat je proeft. Dit is een heerlijke Mediterraanse stoof !
Ingrediënten 4 personen
4 schouderkarbonadesZout
Zwarte peper
1 el gedroogde oregano
sap van een 1/2 citroen
3 el olijfolie
3 teentjes knoflook, in plakjes
500 g trostomaten
1 dl witte wijn of sherry
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 462,43 kcal |
Koolhydraten | 5,39 g |
Eiwitten | 35,93 g |
Vetten | 29,87 g |
Benodigdheden
braadsleeBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160ºC. Leg de karbonades in een braadslee. Bestrooi ze rondom royaal met zout, peper en oregano. Giet het citroensap en olie op het vlees en bestrooi met de knoflook. Verdeel de trostomaten erover en giet als laatste de wijn erbij. Schuif de braadslee in de oven en laat de karbonades in circa 40 minuten gaar stoven.
Bron
Receptenkaartje Keurslager 9aangepast)
Laatste reacties
Weer eens gemaakt, maar ik had alleen grote trostomaten dus in vieren gesneden. Ik had er verse sperziebonen bij en daar de tomaat later bijgedaan,wat een lekkere combinatie was. Smulgroet Els
En dit is super gezond. Bedankt Els, en nee niet afdekken, wel als je sneller op hogere temperatuur wilt garen, maar dat is niet goed voor je tomaten.
Inderdaad heb ik de schaal niet afgedekt en het is goed gaar geworden zonder uitdrogen.De knoflook was lekker zacht en de tomaatjes vielen net niet uitelkaar,dus de temperatuur vond ik wel goed.Gisteren gemaakt en het is een heerlijk gerecht.Smulgroet Els
de oventemperatuur is niet hoog en knoflook heeft een beetje tijd nodig om te roosteren, evenals de trostomaatjes... dus ik denk niet dat het afgedekt moet.
Even een vraagje.Je dekt dit gerecht toch wel af in oven? Lijkt me dat het anders uitdroogt. maar ik neem `m wel mee en ga dit maken. Smulgroet Els