Pikant Italiaans stoofpannetje uit de oven
- Italiaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 03-02-2013
Nog een heerlijk Italiaans stoofje. Lekker pittig en veel smaken. Wees voorzichtig met zout want ansjovis is al zout. Blijf dus proeven. Dit gerecht is slank en is ook te bereiden in een slowcooker.
Ingrediënten 4 personen
1 kilo riblap, in stukken van ca. 6 cm lengte10 ansjovisfilets
1 gedroogd pepertje
2 afgestreken eetlepels bloem
2,5 dl rode wijn
0,5 dl balsamicoazijn
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 t gedroogde Italiaanse kruiden
scheutje olijfolie
zwarte peper
zeezout
Benodigdheden
ovenbestendige braadpan of slowcookerBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 100 graden. Verhit de olijfolie in een braadpan, bak de stukken riblap aan alle kanten bruin en bestrooi deze met de bloem. Verkruimel het pepertje erover, voeg de ansjovis toe en bestrooi het vlees met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Voeg knoflook, wijn en azijn toe en schep alles goed om. Zet de pan, met het deksel erop, 2,5 uur in de oven.
Bron
Receptenkaartje Keurslager (aangepast)
Laatste reacties
Het slowcooked nu. Dan af laten koelen en morgen opwarmen en eten. Lijkt me heerlijk.
Hoi Alex, lijkt mij een heerlijk recept voor de slowcooker.Bedankt,groetjes Adeline
Gisteravond dit recept voor twee gemaakt, was gemakkelijk te bereiden en smaakte heerlijk!
Hallo Alex, ik neem dit mee voor de slowcooker, bedankt.