Pikant Italiaans stoofpannetje uit de oven

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-02-2013
  • Pikant Italiaans stoofpannetje uit de oven

    Pikant Italiaans stoofpannetje uit de oven

    Pikant Italiaans stoofpannetje uit de oven

Nog een heerlijk Italiaans stoofje. Lekker pittig en veel smaken. Wees voorzichtig met zout want ansjovis is al zout. Blijf dus proeven. Dit gerecht is slank en is ook te bereiden in een slowcooker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo riblap, in stukken van ca. 6 cm lengte
10 ansjovisfilets
1 gedroogd pepertje
2 afgestreken eetlepels bloem
2,5 dl rode wijn
0,5 dl balsamicoazijn
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 t gedroogde Italiaanse kruiden
scheutje olijfolie
zwarte peper
zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenbestendige braadpan of slowcooker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 graden. Verhit de olijfolie in een braadpan, bak de stukken riblap aan alle kanten bruin en bestrooi deze met de bloem. Verkruimel het pepertje erover, voeg de ansjovis toe en bestrooi het vlees met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Voeg knoflook, wijn en azijn toe en schep alles goed om. Zet de pan, met het deksel erop, 2,5 uur in de oven.

Bron

Receptenkaartje Keurslager (aangepast)

Laatste reacties

mowi avatar
mowi 04-07-2016

Het slowcooked nu. Dan af laten koelen en morgen opwarmen en eten. Lijkt me heerlijk.

adeline43 avatar
adeline43 19-03-2013

Hoi Alex, lijkt mij een heerlijk recept voor de slowcooker.Bedankt,groetjes Adeline

Poedersuiker avatar
Poedersuiker 09-03-2013

Gisteravond dit recept voor twee gemaakt, was gemakkelijk te bereiden en smaakte heerlijk!

marie-france avatar
marie-france 03-02-2013

Hallo Alex, ik neem dit mee voor de slowcooker, bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten